rat

Sirija: Pet godina patnje i laži - Otvoreno pismo oca Daniela zapadnim vladama

Deir Mar Yakub, Qâra, Sirija – 11. ožujak 2016.

Preuzvišeni,

Ja sam belgijski državljanin u Siriji i obraćam se Vama, časni ministre naše drage zemlje, da prenesete informaciju o mojoj situaciji i tražim od Vas da i dalje radite kako bi zaštitili nas i sirijski narod.

2010. godine, ja, otac Daniel Maes, norbertinski svećenik iz flamanskog samostana Postel-Mol, došao sam u Siriju u vjersku zajednicu Mar Yakub, Qâra, Qalamoun. Stigao sam s puno predrasuda i sumnji. Kontaktom sa stanovništvom i zemljom sam doživio kulturalni šok.

Gerald Celente – Ne stranim uplitanjima

Gerald Celente o ludilu beskrajnog ratovanja. "Politika Sjedinjenih Američkih Država prema Bliskom Istoku je bila ništa drugo nego katastrofa za katastrofom."

Video: 

Steven Woolfe: EU ne bi trebala da ima moć da vodi ratove

Steven Woolfe, član Evropskog parlamenta iz stranke UK Independence Party, objašnjava zašto je glasao “Protiv” na EU legislature koje iniciraju uspostavljanje i financiranje EU armije. “Oni su takođe glasali i za mogućnost za EU da pokrene svoja ubijanja dronovima. Danas, ova komora je pretvorila EU u tamno i opasno mjesto. I to je razlog zašto sam glasao protiv toga, jer ne vjerujem da EU treba da ima moć da vodi ratne pohode na druge zemlje.” Evropski parlament, Strasbourg, 21 maj 2015. Izvor: UKIP MEPs YouTube kanal.

Video: