Manja je šteta od heroina nego od socijalne države

Kad netko u obitelji konzumira heroin onda drugi članovi obitelji vide razorne posljedice istog i taj im ukućanin postane primjer svega što ne valja. Svi koji ne žele završiti loše upiru prstom u njega kao onoga tko je završio loše i on im postane opomena.

Međutim kada netko prima socijalnu pomoć onda povuče i druge iz svoje obitelji za sobom, uključujući i svoju djecu. Tako se stvara začarani krug, gdje je primanje socijalne pomoći stil života, koji se prenosi s generacije na generaciju. Djeca takvih roditelja i sama imaju tendenciju nastaviti lošu praksu svojih roditelja.

Socijalna država je čisto zlo. Nema u njoj sućuti, nema solidarnosti. Samo stvara nove narkomane navučene na državni proračun i reproducira nove naraštaje besposličara. Socijalna država također guši međuljudsku solidarnost i odgovornost, kako potencijalnih primatelja, tako još više i davatelja socijalne pomoći.

Danas smo došli do toga da se ljudi ne brinu niti za svoje vlastito dijete i nemoćnog roditelja već očekuju od države da se pobrine za njih. A kamoli da pomognu svom rođaku, susjedu ili članu iz župe.  Socijalna država osim toga uništava obitelji i razara zdrave odnose. Država praktički subvencionira reproduciranje vanbračne djece; što više djece majka ima izvan braka to više novaca dobije od države.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.