O Nama

Šta je to Sloboda i Prosperitet TV?

Sloboda i Prosperitet TV je multimedijski projekat čija misija je da služi kao platforma za širenje klasičnoliberalnih - libertarijanskih ideja u zemljama zapadnog Balkana.

Naši Ciljevi

- davanje publiciteta pojedincima i organizacijama u regionu koji promovišu individualnu slobodu, slobodno tržište, i minimalnu vlast države.

- izlaganje istine o konvencionalnoj kolektivističkoj politici u regionu i šire kroz nedjeljna/mjesečna izveštavanja, klasičnoliberalne analize, unakrsne intervjue, itd.

- podsticanje komunikacije i čvršće saradnje izmedju sličnih organizacija u regionu.

- pružanje edukativne multimedijske biblioteke sa djelima klasičnoliberalnih eksperata iz cijelog svijeta

- publiciranje audiovizuelnih izveštaja i analiza o uspjesima klasičnoliberalne prakse širom svijeta (SAD, Hong Kong, Kina, Singapur, Estonija, Čile, itd.) kao i publiciranje sličnih materijala o neuspjesima kolektivističke prakse u našem regionu i šire

Financiranje

Kao nezavisna nevladina organizacija čiji principi ne dozvoljavaju financiranje iz državnog budžeta bilo koje države svijeta, Sloboda i Prosperitet TV se za sav njen rad i aktivnosti isključivo oslanja na volonterski rad njenih članova i financijsku podršku privatnih donatora i srodnih pro-libertarijanskih nedržavnih organizacija.

Naš Tim

Ključ projekta Sloboda i Prosperitet.TV su njegovi ljudi i njihove ideje. Slijedi lista naše trenutno aktivne posade:

Jadranko Brkic (Yadranko)  - osnivač i menadžer.  Više informacija o Jadranku i njegovim aktivnostima možete naći na njegovoj profil stranici ovdje

Savo Gajić - direktor za socijalne medije (SiP TV). Više informacija o Savi i njegovim aktivnostima možete naći na njegovoj profil stranici ovdje

Antonio Stojanovski - direktor za socijalne medije (Makedonija).

Siniša Domić - direktor za socijalne medije (BiH). Više informacija o Siniši i njegovim aktivnostima možete naći na njegovoj profil stranici ovdje

Dominik Ešegović - urednik - editor (Hrvatska). Više informacija o Dominiku i njegovim aktivnostima možete naći na njegovoj profil stranici ovdje

Trebamo Vašu Pomoć

Projektu Sloboda i Prosperitet TV su potrebni talentovani i vrijedni pojedinci da pomognu u njenom razvoju i razglašavanju poruke maksimalne individualne slobode i minimalne države. Molimo vas da pogledate sekciju "Volontirajte Kod Nas" i saznajte kako i Vi možete postati član našeg tima i doprinijeti ovom plemenitom cilju.

Volontiraj

U skladu sa našom misijom i libertarijanskim principima koji nas obavezuju na djelovanje isklučivo putem volonterskog rada i oskudnog privatnog financiranja, projekat Sloboda i Prosperitet TV je u velikoj potrebi za talentovanim i vrijednim volonterima da pomognu u razvijanju naše organizacije i širenju ideja individualizma i minimalne vlade u svim zemljama regiona.

Sljedeće su neke od aktivnosti putem kojih se možete uključiti u naš rad:

Istraživanje: istraživanje, prikupljanje, i organiziranje informacija vezane za aktuelne političke teme i vladine zakone.

Pisanje/blogiranje: pisanje kolumni i video scenarija o aktuelnim temama i državnim problemima na maternjem (Srpski, Hrvatski, Bosanski, Slovenski, Makedonski) i Engleskom jeziku.

Prevođenje stranih sadržaja: veliki dio našeg istražnog materijala i publikacija dolazi od stranih izvora, na engleskom jeziku koji trebaju biti prevedeni. Mi takođe nastojimo da sve naše vlastite publikacije prevedemo na engleski jezik, i tako doprinesemo libertijanskom pokretu u svijetu. Zbog tih razloga imamo veliku potrebu za volonterima sa dobrim vladanjem engleskim jezikom i vještinom njegova prevođenja. Prevodioci takođe trebaju imati solidne vještine u pismenom izražavanju na maternjem jeziku. Vladanje kompjuterom i nekim tekstovnim programom je obavezno.

Uređivanje titlova: ubacivanje prevedenih titlova u video klipove. Potrebni su pojedinci sa dobrim vladanjem engleskog i maternjeg jezika i da znaju koristiti softver za umetanje teksta u video zapise (caption editing software).

Uređivanje medija: uređivanje, sastavljanje, i publiciranje audio-visualnih sadržaja. Potrebni su pojedinci koji imaju radno poznavanje engleskog jezika, dobro vladaju kompjuterima, poznaju Internet, YouTube, audio i video editing softvere, i kreativni su i organizirani.

Snimanje audiovizuelnih materijala: snimanje kadrova za potrebe multimedijskih projekata (kratki dokumentarci, intervjui, i slicno).

Grafička obrada: dizajniranje i kreiranje logotipa, banera, brošura, i slika za potrebe našeg vebsajta, društvenih medija, i za ostale publikacije i aktivnosti.

Marketing u društvenim medijima: marketing i širenje naših sadržaja putem društvenih medija poput Facebook-a, Twitter-a, blogova, i foruma.

Promocija libertarijanizma na univerzitetima: širenje libertarijanskih ideja na fakultetima zemalja regiona. Potrebni su pojedinci koji su upisani i pohađaju punu nastavu na svojim univerzitetima, i koji posjeduju dobre komunikacijske i organizacione vještine.

Komuniciranje s javnošću: održavanje odnosa s javnošću (strukture vlasti, mediji, privatni sektor)

Vebsajt moderacija: održavanje, moderacija, i organiziranje sadržaja našeg sajta i foruma. Potrebni su pouzdani i organizirani pojedinci sa radnim iskustvom u upravljanju veb sajtovima i sa dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Molimo sve koji su zainteresirani i žele biti dio našeg tima da nam se jave putem kontakt formulara. Zahvaljujemo!

Napomena:  Sloboda i Prosperitet TV volonterski rad podrazumijeva kao dobro radno iskustvo, i stoga rezervišemo pravo da nagradimo vrijedne i uspješne volontere sa pismima preporuka u svrhu zapošljavanja, apliciranja za školarine i grantove, i slično.